17/08/2020

BIMcon

Accesati pagina oficiala a conferintei pe adresa: www.bimcon.bimtech.ro

Conceptul Conferinței

Asociația BIMTECH a fost înfințată în anul 2016 de către o echipă de profesioniști cu experiență în domeniul arhitecturii, ingineriei și construcțiilor, care dorește să schimbe în România metodologia procesului de a construi de la concept, design, execuție, până la operare și mentenanță, într-o direcție efcientă, sustenabilă și avansată tehnologic. Această nouă abordare aduce avantaje în special beneficiarului și este folosită deja în țări precum SUA, Anglia, Norvegia, Suedia, Japonia, Australia.
Suntem o echipă pluridisciplinară de specialiști formată din cadre academice, arhitecți, ingineri, avocați si antreprenori. Membrii Asociației doresc să se asocieze în scopul de a cerceta, dezvolta și implementa tehnologii aplicabile în cadrul unei platforme de proiectare, management, execuție și operare a mediului construit.

Conceptul enunțat mai sus are o vechime de circa 20 de ani în industria avansată A.E.C.O.M. (Architectural, Engineering, Construction, Operating, Maintenance) și este descris prin acronimul BIM (Building Information Modelling) care reprezintă, în esență, procesul de digitalizare și eficientizare al domeniului construcțiilor.

Asociația și-a propus să promoveze conceptul BIM la noi in țară, să aducă know-how extern precum și să adapteze standarde ISO internaționale din domeniul BIM, în România.
Pentru a își atinge scopul, am lansat în 2019 prima conferință națională anuală BIM – ”BIMcon 2019” – care a fost un real succes, dovada fiind feedback-ul pozitiv și acoperirea media foarte bună, atât din presa scrisă cât și din online. Conferința a avut loc la Ramada Plaza by Wyndham Bucharest Convention Center pe data de 23 mai 2019, cu o audiență de aproximativ 100 de persoane.

© Carlos Funes https://goo.gl/yR8reg